Een bestand uploaden

klik op verzenden wanneer u het bestand wilt uploaden.

 
 

afbeelding

OOvB adviseurs en accountants neemt administratiekantoor Eenheid voor Administratie uit Sint Anthonis over.

Wanroij, september 2020. OOvB adviseurs en accountants - www.oovb.nl - versterkt haar regionale positie in de Brabantse Peel door de overname van administratiekantoor Eenheid voor Administratie uit Sint Anthonis. De overname is het logische gevolg van de samenwerking tussen Eenheid voor Administratie en OOvB adviseurs en accountants die ruim twee jaar geleden is opgestart.

Tijdens de samenwerking is duidelijk geworden dat er een goede klik is tussen beide partijen. Dit heeft hen doen besluiten om de samenwerking met OOvB adviseurs en accountants verder te intensiveren: Eenheid voor Administratie gaat per 1-1-2021 verder onder de vlag van OOvB adviseurs en accountants.

De overname houdt in dat vanaf 28 november 2020 alle 8 medewerkers van Eenheid voor Administratie hun werkzaamheden zullen uitvoeren vanuit het kantoor van OOvB, in Wanroij.

Ook het directie duo van Eenheid voor Administratie, Willy Willems en Tiny Wouters, blijven betrokken en zullen hun werkzaamheden voortzetten vanuit de Wanroijse vestiging van OOvB. Met onverminderd enthousiasme zullen zij zich richten op de bestaande klanten die al zo lang vertrouwen op de administratieve en financiƫle dienstverlening.

OOvB adviseurs en accountants is een gerenommeerd regionaal advieskantoor met 5 vestigingen in Wijchen, Cuijk, Wanroij, Heesch en Uden. Dagelijks zijn ruim 100 professionals actief om kleinere en middelgrote MKB en agrarisch bedrijven bij te staan op het gebied van financiƫle administratie, fiscaliteit, financiering, juridische zaken en subsidie-advies.

 

Verhuur via Airbnb toch belast

geplaatst op: 20 November 2020

Een huiseigenaar verhuurt af en toe een deel van zijn huis via Airbnb. Het gaat om een slaapkamer met badruimte en eigen toilet, met gemeenschappelijk gebruik van onder meer de keuken en de huiskamer. Op jaarbasis bedraagt de huur € 1.629. Is deze belast met inkomstenbelasting, en zo ja hoe dan?

Rechtbank en gerechtshof: onbelast
De huiseigenaar gaat er vanuit dat de verhuur onbelast is. De Belastingdienst legt een navorderingsaanslag op en telt 70% van de huurinkomsten bij als voordelen uit het tijdelijk ter beschikking stellen van de eigen woning. De rechtbank en in hoger beroep het gerechtshof stellen de huiseigenaar in het gelijk. Volgens het gerechtshof is op deze verhuur de kamerverhuurvrijstelling van toepassing.

Hoogste rechter: belast
Uiteindelijk komt de Hoge Raad eraan te pas. Die oordeelt dat de kamerverhuurvrijstelling niet geldt. Voor deze vrijstelling is namelijk vereist dat ook de tijdelijke huurder voor de duur van zijn verblijf op het adres is geregistreerd in de basisregistratie personen. En dat was niet het geval.

Tip: Bij tijdelijke verhuur van een gedeelte van uw eigen woning via Airbnb is in de meeste gevallen  70% van de ontvangen huurinkomsten bij u belast als voordeel uit eigen woning.

Breestraat 16a
5845 AV Sint Anthonis

tel.: 0485 383700
fax: 0485 383900

Nieuws

De handhaving bij arbeidsrelaties van zzp-ers wordt uitgesteld van beg...
lees meer

Na de rechtbank en het gerechtshof beslist de Hoge Raad nu definitief ...
lees meer